Your search results

10 skäl varför Mallorca är en utmärkt plats att leva på

Posted by Sunuti on juli 11, 2018
| 0

Har du funderat på att flytta till Mallorca? Om så är fallet, kan den här bloggen övertyga dig ännu mer om att flytta till denna del av paradiset. Om du inte har det, kommer vi definitivt att ge dig några mycket bra skäl till varför Mallorca är ett bra ställe att bo på!

1) Ungefär 300 soldagar om året

Mallorca är känd för sina exceptionella väderförhållanden, det är faktiskt en av de främsta anledningarna till att Mallorca är ett så populärt semestermål. Ön har ca 300 soldagar om året och vädret är relativt varmt hela året. Även i januari kan temperaturen vara så hög som 25 grader. Eftersom januari är lågsäsong, är det en bra månad att besöka ön och njuta av att vara utomhus utan att stöta på alltför många turister. Februari och mars kan å andra sidan vara regnigare. Även snö kan upplevas under vintermånaderna, men mycket sällan!

2) Tillgänglighet

Tillgänglighet från och till ön – Även om Mallorca är en liten ö, är den internationella flygplatsen i Palma den tredje största flygplatsen i Spanien, efter Madrid och Barcelona. Under sommarmånaderna är flygplatsen en av de mest trafikerade i Europa. Faktum är att Son Sant Joan Airport mottar miljontals turister varje år och gör resan till och från Mallorca en ganska lätt affär. Utöver detta är det möjligt att nå Mallorca med färja, och företag som Baleària, Trasmediterranea och Corsica Ferries är de mest populära.

3) Internationell gemenskap

En av de främsta anledningarna till att välja att bo på Mallorca är på grund av sitt avslappnade och öppet sinnade internationella samfund. Sunday Times nämner att Palma de Mallorca är en av de bästa ställena att bo på – Mallorca blir allt mer en internationell knutpunkt, varje år finns det fler som flyttar till ön. Det innebär att det finns gott om internationella skolor för dina barn och att affärsmöjligheterna växer. Det finns ett ökande antal nätverkshändelser i Palma där du kan träffa nya människor och bygga nya relationer.

4) Den spanska livsstilen

De flesta köper en fastighet i Mallorca på grund av öns livsstil, när du är på ön känner du dig mer avslappnad – det här beror främst på att livet händer utomhus. Du kan också äta närhelst du vill, människor stressar inte med tiden, folk är vanligtvis sociala, det finns gott om stränder, etc. och på sommaren finns det många lokala festivaler där du kan njuta av en bra autentisk Mallorquin måltid med musik och danser. Att lära sig språket skulle ge dig möjlighet att koppla mer med lokalbefolkningen, som sedan hjälper dig och bjuder in dig till mat.

Property for sale Port Andratx Mallorca5) 50 km av stränder

Mallorca är en exceptionell plats för att gå till stranden. Den vackra kusten på Mallorca räknas kring 200 stränder, 40 av dessa stränder har en ”Blå Flagg” vilket innebär att det också finns en försörjning av badrumsfaciliteter, livräddare och andra tjänster. Stränderna varierar från långa trånga sträckor av gyllene sand till tysta steniga vikar med kristallklart vatten. De norra och södra stränderna har de största sandstränderna. Östkusten är full av vackra små vikar och västkusten är en robust bergig kust med bara några små stränder.

6) Moder natur

Människor underskattar Mallorcas naturliga skönhet, när vi tänker på Mallorca, tänker vi inte nödvändigtvis på natur i första hand. Du borde veta att Mallorca har så stor variation av natur som kristallklart vatten i havet, gyllene stränder, steniga vikar, bergskedjor, grottor, århundrade gamla vingårdar, listan fortsätter! Bergskedjan Serra de Tramuntana, på Mallorca, har förklarats världsarvslista av UNESCO. Dessutom har Mallorca också naturparker där man kan hitta 361 växtarter tack vare den marina påverkan.

7) Säkerhet

I vår värld av växande rädsla och pågående konflikter blir du förmodligen glad att höra att Mallorca är ett av de säkraste områdena att bo i Spanien. Mallorquin är verkligen avslappnad och invånare kan fortfarande låta sina dörrar vara olåsta, det här beror också på att alla naturligtvis håller ögonen på varandra. Naturligtvis, under högsäsongen måste du vara lite försiktigare, men Mallorca har i allmänhet skrymmande låga brott och erbjuder en mer säker miljö för familjer, barn och företag.

8) Gastronomi

På Mallorca behöver du inte oroa dig för mat eller dryck, ön har en alltmer sofistikerad matplats, som erbjuder traditionella ”Mallorquin” rätter och massor av internationella rätter. Det finns ett stort utbud av val på ön, oavsett om du vill gå till en enkel ”arroz brut”, en klassisk paella, sushi eller en högklassig måltid på en av Michelin restaurangerna.

9) Nattliv och musik

Det finns många fantastiska platser att njuta av en natt ute på Mallorca. Naturligtvis är det bästa stället att njuta av en utekväll Palma de Mallorca, Balearens huvudstad. Palma har ett varierat och mycket populärt nattliv, området Santa Catalina och Paseo Maritimo är de mest populära och är fulla av klubbar, barer och pubar. Om du föredrar de intima lilla staplarna för att njuta av en perfekt cocktail, är du bättre i den gamla stadskärnan i Palma. På sommaren erbjuder Mallorca också massor av levande musikkonserter, inte bara i huvudstaden utan även i de mindre byarna.

10) Bra medicinska anläggningar

Mallorca har rykte för utmärkta medicinska faciliteter och erbjuder privata och offentliga sjukhus. Det erbjuder också gott om utestående privata internationella medicinska center. Därför, om du befinner dig i en olycklig situation eller nödsituation, behöver du inte oroa dig. Bortsett från en nödsituation är Mallorca också platsen för dig om du vill förbättra din naturliga skönhet. Det finns ett stort urval av estetiska kliniker på ön.

Compare Listings