Your search results

Mallorca

UPPTÄCK MALLORCAS MEST ÖNSKVÄRDA OMRÅDEN ATT BO PÅ

Se dig om i våra stadsguider för att lära dig mer om Mallorcas mest önskvärda platser att bo på.

Mallorca Kombinerar Vackra Landskap Med En Livfull Stad

Om du letar efter ett paradis som ligger mindre än tre timmars flygresa från de flesta Europeiska städer. En plats som som kombinerar vackra landskap, hemliga sund vid guldkorniga stränder intill turkosa hav, bildvackra byar, vibranta städer, några av världens mest lyxiga hotell och lyxen att få smaka på några av de finaste lokalproducerade maträtter och viner serverade i förstklassiga Michelin-märkta restauranger, då har du hamnat rätt. Allt finns i Mallorca. Mallorca är den största ön i Balearerna i västra delen av Medelhavet.  Med över 500km kustlinje och över 200 stränder att välja mellan. Ett brett val av bostäder som passar alla prisklasser och smaker, från gammalmodiga villor till moderna, lyxiga hotell och enkla lägenheter, det är lätt att förstå varför Mallorca har varit ett stort semestermål i över sex årtionden. Ön Mallorca erbjuder dess besökare tre städer: Palma, Inca och Manacor.

Palma är huvudstaden och har en mix av imponerande arkitektur, från medeltida byggnader till moderna. Det är också hem till ett mycket varierat nattliv med något för alla, allt från kvalitetsrestauranger till nattklubbar och barer. De populäraste resmålen inom Mallorca är  Alcudia, Carla d’or, Santa Ponsa och Magaluf – den kända hedonistiska partyhuvudstaden. De naturliga stränderna i nordväst, öst samt sydkusten lockar en stor mängd turister. Andra höjdpunkter som är högt rekommenderade när man besöker Mallorca inkluderar Valldemossa, Sóller, de robusta och vackra bergen i Serra de Tramuntana, Cap Formentor för dess vyer som får en att tappa andan och Pollensa, en förtrollande stad packad med forntida arkitektur av ljus sten. Mallorca är också hem till skyddade nationalparker vilka kan finnas i alla fyra hörn av ön. I östra delen av ön kan en njuta av lugnet i en gammal fiskeby vid namn Porto Colom.

I sydväst, besök Andretx stad och hamn, och den chica resorten Puerto Portals vilken har blivit en hot spot för många kändisar och superrika, många av vilka åker sina lyxiga yachts i marinan. Förutom dess solsken året runt, fantastiska stränder, anseende att vara en av världens bästa seglingsplatser, lyxiga hotell och villor samt fina restauranger är Mallorca även en ö med mycket historia.

Detta rika kulturarv har lämnat många anmärkningsvärda intressanta platser att utforska när man besöker Mallorca, allt från ruiner, slott, kloster, katedraler och trädgårdar. Till detta kan du även lägga ett brett utbud av konstgallerier och museer. Mallorca skryter också med rustikska byar och en blomstrande konstnärlig och kulturell scen med många traditionella mallorska festivaler och är ett händelserikt ställe året om.

Under det senaste decenniet har Mallorca upplevt en matrevolution och i år har nio restauranger på Mallorca tilldelats totalt 10 Michelin-stjärnor! Dessa inkluderar de berömda restaurangerna Zaranda, Bou, Adrián Quetglas, Argos Restaurant, Es Fum, Restaurangen Es Racó d’es Teix, Restaurant Jardín, Andreu Genestra Restaurant och Restaurant Marc Fosh, som alla har uppfinningsrik mat i vackra men avslappnande miljöer. För dem som letar efter en mer lokal vibe så är tapas ett väldigt populärt alternativ och glöm definitivt  inte att prova det lokala mallorcanska vinet  producerat vid några av de utmärkta vingårdar på ön.

För dem som letar efter nattliv har Mallorca allt. Naturligtvis är Magaluf världsberömt som öns paradis vad gäller klubbscenen, men även i de mindre städerna finns det barer och klubbar öppna fram till små timmarna. Vill man hellre ha en drink i en mer avslappnad miljö är det bara att vända sig till en av de många exklusiva cocktailbarer och vinbarer de flesta hamnar har att erbjuda.

Mallorcas popularitet som året runt destination, tack vare sitt medelhavsklimat, har gjort ön mycket attraktiv för både fastighetsinvesterare och de som vill hitta ett nytt hem i solen. Mallorcas bostadsmarknad erbjuder ett brett utbud av fastigheter som passa alla budgetar. Allt från grundläggande semesterlägenhet, till lyxiga villor med havsutsikt och renoverings objekt.  Eller är det kanske en traditionell finca i ett vackert landsbygdsområde på ön du söker.

Det finns också exceptionella fastigheter med allt vad lyx beträffar och de senaste marknadsrapporterna  indikerar en betydande växande efterfråga vad gäller just lyxfastigheter i Mallorca, i synnerhet in Palma.

Compare Listings