Your search results

Hyra bil i Ibiza

Posted by Sunuti on juli 6, 2018
| 0

Om du planerar att besöka Ibiza finns det så mycket att se och göra, så att hyra bil är nästan ett måste! Ön Ibiza har ett stort utbud av aktiviteter att erbjuda från vattensporter till vandringsleder, till fantastiska restauranger, barer och nattklubbar. Genom att hyra en hyrbil kommer du inte att vara begränsad till var resebussarna går med sina planerade stopp, utan du kommer ha friheten att fullt ut utforska denna fantastiska Medelhavsö. Du kommer att kunna besöka de mer avskilda och mindre befolkade områdena, inklusive de många hemliga stränderna som finns över hela ön, till och med stoppa för en romantisk middag på en liten lokal restaurang. Det skulle också vara kul att inte titta på en fantastisk solnedgång från en av de pittoreska vägarna på norra spetsen av ön. Du kommer att vara fri att fullt ut utforska den rika kulturen på ön och dess många historiska platser och museer, att kunna gå från de antika gravarna Necròpolis del Puig des Mollins tillbaka till San Antonio för att dansa på några av världens hetaste nattklubbar.

Om du är intresserad av att hyra en hyrbil för att hjälpa dig att få det bästa ur din tid i Ibiza, har vi nedan samlat några tips på vad du bör göra och vad du bör undvika:

Planera innan avresa och se till att du är påläst för att hålla kostnader nere

Precis som när du bokar en semester, om du lämnar bokning av biluthyrning till sista minuten, tenderar priserna att ha gått upp, särskilt närmare ditt avresedatum du bokar och under skollovperioden. Du kan också få svårigheter att hitta den modell av bil som du behöver om du lämnar din bokning till sista minuten som populära familjebilar och jeeps för två personer tenderar att gå tidigt. Det finns många olika val av försäkringsskydd och leasingvillkor som kan göra det svårt att göra rätt val, så det hjälper inte om du lämnar det till sista minuten.

Så det bästa rådet är att planera framåt och göra dina läxor för att hålla kostnaderna nere, eftersom du kommer att få tid att arbeta ut den totala kostnaden, inklusive fasta och extra tillbehör, och kan jämföra priser och villkor mellan leverantörer. Priserna kan och varierar dagligen så se till att du inte missar en bra affär utan att ge dig tillräckligt med tid att handla runt, vilket utan tvivel ger dig den bästa chansen att spara pengar också. Att gå online för att göra bokningar för biluthyrning är oftast billigare, eftersom du kan kolla runt för att jämföra inkluderande priser och vad som behöver betalas extra.

Om du lämnar det till sista minuten när du landar på Ibiza flygplats kommer du inte veta om du får en bra deal och efter att ha väntat i en timme kommer du mycket osannolikt att vara på humör att läsa Villkoren innan du tar bilnycklarna.

Se till att ditt valda företag är medlem i European Car Rental Conciliation Service

Oavsett vilket biluthyrningsföretag du väljer, se alltid till att hyreskontoret är medlem i European Car Rental Conciliation Service (www.ecrcs.eu). Detta system fungerar som en skiljedomare i tvister som inte kan lösas och ECRCS-medlemmar är överens om att vara bundna av förlikningstjänstens beslut. Det är gratis för konsumenterna, men var medveten om att det drivs av biluthyrningsindustrin har därför sina begränsningar. Se till att du vet exakt vad som är och inte ingår i hyran, och var särskilt försiktig med små lokala företag.

Köp alltid bilförsäkring, men fall inte offer för försäkringsbedrägeri

När du hyr en bil i Ibiza måste du köpa bilförsäkring för att säkerställa att du är täckt om din hyrbil skulle bli stulen eller om du är involverad i en olycka.

Många av hyrbilsföretagen fastställer att föraren måste vara av en viss ålder, till exempel 18 eller 19 för mini- eller ekonomikategorierna av bilar och 25 för exempelvis stora fordonstyper. Vissa har strikta regler för övre åldersgränser och vi rekommenderar starkt att du frågar vid bokningstillfället om sådana åldersbegränsningar gäller, eftersom detta kommer att påverka din försäkring. Till exempel debiteras yngre förare ofta en extra dagskurs för att täcka den extra försäkring som behövs.

Var medveten om att extra drivrutiner innebär extra kostnader! Biluthyrningsbolagen är väl medvetna om att många semesterfirare vill dela körningen med en make / vän / familjemedlem. Tidigare var en extra förare på policyn en del av biluthyrningspaketet, men detta har ändrats för de allra flesta biluthyrningsfirmor! Nu kan du debiteras mer än 100 kr per dag för att få någon att dela med dig, även om de flesta företag har ett avgiftskort som håller kostnaden nere för längre pauser. Avgiften betalas vanligen när du hämtar din hyrbil och ibland vet du inte hur mycket tills du kommer dit så var säker på att du har tillräckligt mycket att lägga ut för denna kostnad.

”Scare-taktik” är en försökt och pålitlig säljteknik för vissa biluthyrningsföretag, eftersom de är fullt medvetna om att inget är mer oroande för en bilist än hotet om att tvingas betala tusentals kronor om en olycka inträffar eller om bilen blir stulen . Som ett resultat kommer vissa att citera en stor överskottsfigur och du kommer att få höra att din försäkring inte täcker det kraftiga överskottet och att du borde köpa biluthyrningsföretagets egen policy – ett mycket övertygande verktyg för att sälja dig extra försäkring! Detta extra skydd kan också vara mycket förvirrande eftersom vissa policyer kommer att täcka överskottet, vissa kommer att täcka vindrutereparation / byte, fönster och däckskador, och vissa företag kommer också att försöka sälja personliga olyckshändelser eller tillhörigheter som dubblerar din reseförsäkring.

Undvik att gå på allt, gör din research och köp självförsäkring självständigt innan du åker till Ibiza och du behöver inte ha något ytterligare skydd från biluthyrningsföretaget. Det finns för närvarande några mycket bra erbjudanden tillgängliga som täcker överskott, hjul, vindrutor / fönster, felbränsle, förlorade nycklar och uppdelning som börjar på drygt 300 kr i två veckor av omslag.

Medan brottsräntorna på Ibiza är relativt låga involverar de småstöld och semesterfirare är och lätta mål för dem med dåliga avsikter. Inköp försäkring kommer att ge säkerhet i händelse av att om det blir inbrott i din hyrbil eller till och med om den blir stulen är du helt täckt.

Betala alltid din biluthyrning med ett kreditkort

Biluthyrningsföretag vill vanligtvis ta en insättning eller kopia av ett kort. Ge aldrig dem ditt betalkort, eftersom detta möjligen ger dem tillgång till ditt bankkonto. Dessutom har du mer skydd med ett kreditkort om det finns några tvister eftersom det skydd som erbjuds av Consumer Credit Act 1974 gör kreditkortsleverantören gemensamt ansvarig vid tvister.

Dessutom kommer detta att ge en buffert mellan när biluthyrningsföretaget betalar pengar till ditt kort och när kreditkortsföretaget tar pengar från ditt konto. Denna buffert ger dig tid att bestrida en transaktion och få den frusen medan den undersöks.

När det gäller att betala, insistera alltid på att du debiteras i lokal valuta, är den valuta som används i Ibiza euron. Vissa biluthyrningsföretag konverterar sina avgifter till SEK för dig till en ogynnsam valutakurs som därmed kommer att kosta dig mer pengar.

Bensin – varför en full tank är bäst

Det finns generellt två sätt bensin kan levereras via vid biluthyrning:

  • Levereras med full tank, lämna tillbaka med full tank – du betalar bara för vad du behöver, men du måste hitta en bensinstation nära platsen där du återvänder din hyrbil. Observera att många biluthyrningsföretag kommer att debitera en väsentlig serviceavgift om du inte återvänder bilen med en full tank.
  • Levereras med full tank, lämna tillbaka med tom tank – du betalar upp för en full tank och returnerar bilen så tom som du vågar. Detta kan vara bra om du planerar att göra mycket körning men inte stort värde när du hyr en bil i Ibiza, eftersom ön är bara 220 kvadratkilometer och de flesta destinationer är mindre än 40 minuters bilresa bort.

För biluthyrning i Ibiza är en tank som levereras full och returneras full det bästa alternativet. Inte bara på grund av körsträcka men också för att undvika att biluthyrningsföretaget dra nytta av dig. Många biluthyrningsföretag kommer att tillhandahålla en hel tank med bränsle och berätta att du ska returnera bilen tom eftersom de kommer att föreslå att det här är bekvämare. Det är faktiskt ett sätt att dra nytta av varje kund. De tar ut de bästa priserna för hela tanken och sedan lämnar de flesta cirka en fjärdedel av en tank. Så när biluthyrningsföretaget fyller upp för nästa kund behöver de bara lägga in tre fjärdedelar av en tank. Den förlorade bensinen kan ha kostat dig, till exempel, mellan 150 och 200 kronor. Om biluthyrningsföretaget gör det till 100 kunder i veckan kommer det att göra dem ytterligare 2000 kronor rikare eller cirka 1 miljon kronor per år. Så försök att få bilen med en full tank och lämna tillbaka den full.

Undersök alltid din hyrbil noggrant… undersök sedan igen 

Det är viktigt att du tar en mycket bra titt på din hyrbil när du hämtat upp den. Om du upptäcker skador, dofter, repor eller andra märken externt eller internt, notera det och peka ut det till den skötare som överlämnar hyrbilen till dig. Insistera på att han / hon noterar denna skada på pappersarbetet och att du får en kopia. Ta fotografier av eventuella problem som du har märkt, om möjligt med en mobiltelefon som automatiskt lägger till datum och tid för bilden.

Du bör också kontrollera att bilen har rätt säkerhetsutrustning, till exempel en varningstriangel, första hjälpen kit, brandsläckare, högsiktighetskläder och extra lampor som är obligatoriska. Om du misslyckas med att bära den nödvändiga säkerhetsutrustningen kommer du som förare att hållas ansvarig och kan komma inför åtal.

Om du känner dig obehaglig med bilen eller om du upptäcker en defekt, kontakta omedelbart uthyrningskontoret och byt ut den så snart som möjligt.

När du återvänder din hyrbil checka den en gång till mycket noga igen och, om det finns personal tillgänglig, be att de följer dig för att göra kontrollerna. Om det emellertid inte finns någon personal tillgänglig, ta en gång till bilder av din hyrbil med din mobiltelefon för att få bilder med tid och datum.

Återställ alltid bilnycklarna till ett säkert ställe. Om du blir ombedd att lägga in nycklarna i brevlådan, ge dem inte till någon, även om de ser officiellt ut. Tjuvar kan låtsas att vara anställda hos biluthyrningsföretag. Biluthyrningsföretag har varit kända för att hålla förare ansvariga när bilar har stulits på detta sätt.

Ta alltid med din bilstol om du har små barn 

Om du har en baby eller småbarn som behöver en bilsits, kan detta inne bära en hög avgift hos bil-uthyraren. Planera och ta ditt eget barnbilsäte för att undvika dessa avgifter. Det finns boosterstolar som är dubbla som backpack och kan tas i planet som handbagage, eftersom vissa flygbolag kanske inte tillåter dig att ta större barnstolar på flygningen. Återigen kolla detta med ditt valda flygbolag innan du åker till Ibiza för att undvika att behöva lämna din bilsits på en flygplats.

Försäkra dig om att du har med ditt körkort

År 2015 blev DVLA av med pappersmotparten till Photocard-licensen (som visar alla dina körbrott) eftersom alla körkortsposter nu hålls online. När du hyrde en bil i det förflutna var det den delen som hyresföretag begärde att se.

De allra flesta biluthyrningsföretag kommer att be om att kontrollera ditt körkort, så det är bäst att kontrollera om detta krävs innan du lämnar för din semester i Ibiza. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt eget körkort och får också en kod från DVLA: s ”share driving license” -tjänst. Koden kommer att vara giltig i 21 dagar och ger ett biluthyrningsföretag en enda tillgång till ditt online körkort, om de begär att se den.

Om du av någon anledning inte har fått koden, kommer hyrbilföretaget att kunna kontakta DVLA på dina vägnar. Du kan ge tillstånd för hyresföretaget att ringa till DVLA men det kan då debitera dig en administrationsavgift för att täcka avgifterna för internationella samtal som måste göras.

Sist men inte minst…. kom ihåg att eventuella körbrott följer med dig hem

När du hyr en bil på semester finns det ingen semester från lagen! Hastighetsböter eller = andra körbrott följer dig alltid hemma eftersom biluthyrningsföretaget har din svenska adress. Och, självklart, tro inte att du kan komma undan med dryckkörning heller. Polisen i Ibiza är väldigt pedantisk när det gäller att upprätthålla körlagar. Till exempel kan fart och andra brott mycket väl landa dig med en bra plats så att du alltid måste bära lokal valuta.

Det är lika farligt och oacceptabelt utomlands som i Sverige att dricka och köra och gränsen i Ibiza är 0,5 mg. Därför kan bara en stor öl väl trycka dig över gränsen för dryckesdrift, och med slumpmässiga test som vanligen äger rum över hela ön är risken helt enkelt för hög.

Om du är involverad i en körolycka, var noga med att följa de regler som fastställts av biluthyrningsföretaget. Det kan innebära att det rapporteras omedelbart till dem och till polisen, beroende på händelsens allvar och du kommer sannolikt att behöva en skriftlig polisincidentrapport.

Compare Listings