Your search results

Ultimat Guide till att köpa egendom i Ibiza

Posted by Sunuti on juli 8, 2018
| 0

Har du bestämt dig för att ett liv i solen är för dig, eller kanske du har några mycket förtjusta minnen av Ibiza-semester och överväger en semesterfastighet på denna vackra ö? Oavsett dina förhållanden, att köpa fastigheter på Ibiza kan vara ett minfält även för erfarna fastighetsproffs eftersom det finns mycket att tänka på med ett stort utbud av stilar, platser och priser. Men var inte rädd, vi har sammanställt några användbara tips och svar på vanliga frågor för att hjälpa dig med processen att köpa din egen Ibiza-fastighet så att du inte behöver känna dig förvirrad och utmattad.

Bestäm exakt vad det är som du vill ha

Det är viktigt att det första steget i din resa med att överväga Ibiza-egendom till salu bestämmer exakt vad dina behov är och vilken typ av Ibiza-egendom som passar bäst i din livsstil. Så du måste överväga faktorer som:

Storleken på fastigheten

Köper du Ibiza egendom för dig själv, din familj eller som en del av en affärsplan eller som en investering?

Är detta en permanent bostad, fritidshus eller vill du marknadsföra den som semesteruthyrning?

Föredrar du ett livligt ställe eller lugn och ro?

Vilka är dina fritidsaktiviteter?

Letar du efter en Ibiza lägenhet till salu, ett hus till salu Ibiza, prestigefastigheter i Ibiza, eller billiga villor på Ibiza – valet är ditt!

Search Property in Ibiza

Flera sökalternativ

 

Ibizas fastighetsmarknad är mycket varierad med många olika stilar att leva från små lägenheter, till högteknologiska takvåningar, stora villor i Ibiza, till pittoreska landsbygdsfincas. Av denna anledning måste du noga överväga exakt hur du vill spendera din tid i din Ibiza-egendom. Till exempel kan köpa en av lägenheterna i Ibiza Town vara mycket tilltalande, men hur kommer du att känna när du delar ditt utrymme med de tusentals turister som besöker under sommarmånaderna? Omvänt låter en storstorad stor villa i Ibiza himmelsk, men kommer du vara glad så långt ifrån butiker, barer och restauranger? Tänk på att mycket av landsbygden i Ibiza är väldigt lantligt och isolerat. Taxibilar i Ibiza är inte billiga och de flesta, om inte alla, är butikerna, förutom de små närbutikerna, koncentrerade runt Ibiza Town, San Antonio och de andra städerna, vilket innebär att ha en bil på ön är ett måste. Att prata med människor som bor i de områden och typer av Ibiza-egendom du överväger rekommenderas starkt, eftersom det här är ett bra sätt att få mer information om livsstilar, upp-och nedgångar etc. för att hjälpa dig att fatta ditt beslut för din dröm Ibiza-fastighet .

Tänk på klimatet

När du tar en semester på Ibiza under sommarmånaderna är det så vackert varmt väder att det är väldigt svårt att tro att många Ibiza egenskaper lider med fukt och det här är ett enormt problem. Fukt i Ibiza fastigheter beror på att havsluften är full av fukt. Under vinternskvällarna när naturen svalnar svalnar sig kondenserar sedan fukten. Om du äger en semesterbostad i Ibiza och du lämnar din fastighet stängd i månader, kommer du oundvikligen återvända för att hitta mögel. Detta problem är värre i äldre hem och de med dålig ventilation och särskilt uttalade på platser som dalar och hamnar. Därför skulle du rekommenderas att noggrant överväga denna faktor när du tittar på platser och typer av Ibiza-egendom.

Tänk på Ibiza-området som du vill köpa egendom i?

Ön Ibiza har så mycket variation och det har även Ibizas fastigheter. Av denna anledning är det mycket viktigt att du vet på förhand där du vill leta efter Ibiza egendom till salu och så småningom bo. Ibiza kan enkelt delas upp i fem områden för att göra din sökning efter din idealiska Ibiza-fastighet lättare:

Centralt: I det här området runt Ibiza Town ligger du närmare butiker, barer, restauranger, hamnen och Dalt Villa – Gamla stan och bara cirka 15 minuter från flygplatsen. Det finns främst lägenheter i Ibiza stad och Ibiza semesterbostäder i de omgivande städerna. Priset på Ibiza fastigheter i vissa delar av detta område kan vara högre än någon annanstans på ön.

Norr: norr om Ibiza, ca 40-60 min bilresa från flygplatsen ligger området San Joan. Det är glesbefolkade, mycket kommande och relativt lägre priser. Norra delen av Ibiza är känd för sina gröna skogar, tystare familjeorienterade stränder, lugna, vackra landskap, kullar, berg och fantastiska solnedgångar. På detta område finns platser som Portinax, Benirras, San Miguel och Na Xamena.

Väst: Väst om Ibiza cirka 25-45 minuter från flygplatsen ligger San Antonio. Det är den här regionen som är känd för Ibisas superklubbar som amnesi och privilegium. Naturligtvis lockar detta område en mycket yngre publik som letar efter det nattliv som först gjorde ön känd. Men detta område har också mycket att erbjuda de som inte festar. Det är hem för många fantastiska vita stränder, grön jordbruksland, lugnet i böljande kullar och gröna skogar utmärkta faciliteter och bekvämligheter. Här hittar du vackra villor och fincas här och priserna kan vara relativt lägre. Några kända platser i detta område är San Rafael, Cala Salada, San Mateo och Santa Ignes.

Mellan- och nordöstra: Mellan- och nordöstra delen av Ibiza området kallas Saint Eularia, och ligger cirka 25 till 50 minuter från flygplatsen. Detta område innehåller mycket jordbruksmark, öppna fält, gröna skogar och kullar. Här är det tystare och glesbefolkade med stora tomter, villor och gamla / moderna fincas. Detta område ökar i popularitet på grund av sin landsbygdens trevliga omgivningar, centrala läge, lugn och relativt lägre priser. Några kända platser i detta område är: Santa Gertrudis, San Lorenzo, Roca Llisa, Cala Llonga, Siesta, San Carlos, Cala Llena, Cala Nova och San Vincente.

Syd och Sydväst: Syd och sydväst om Ibiza ligger cirka 10 till 30 minuters bilresa från flygplatsen i San José. Det finns många populära stränder och strandklubbar i detta område vilket gör det mycket eftertraktade och mer tätbefolkade än andra delar av Ibiza. Således är det en stor efterfrågan på och brist på egenskaper, vilket följaktligen har drivit priserna uppåt i detta område. Detta område är känt för sin lyxfastighet i Ibiza med många prestigefyllda egenskaper Ibiza i San Jose. Kända platser i detta område är: Km5, Cala Jondal, Es Porroig, Es Cubells, Vista Alegre, Sant Augustin, Cala Conta, Cala Tarida, Calo den Real, Cala Vadella och Cala Carbo.

När är den bästa tiden att köpa Ibiza egendom till salu?

Under semesterperioden (april till mitten av oktober) hittar du att mycket av den tillgängliga Ibiza-fastigheten tillfälligt hyrs, så det kan vara svårt att se några Ibiza-egenskaper. Om du planerar att besöka Ibiza under denna årstid, var därför medveten om att du inte kan se alla Ibiza villor till salu, Ibiza lägenheter till salu, Ibiza lägenheter till salu som finns på din önskelista. Vi rekommenderar starkt att den bästa perioden för visning av Ibiza egendom till salu är oktober till mitten av december och mitten av januari till slutet av juni.

Jag har hittat en fastighet i Ibiza som jag vill se, vad är processen? 

Det är oerhört viktigt att du har en kort lista över Ibiza-fastighetsmäklare så att du kan se vilka Ibiza-fastigheter som är till salu. Som alla fastighetssökningar kan du hitta det du vill ha och bestämma eventuella problem eller saker du behöver att undvika. Till exempel kommer du bara att ta reda på hur platsen och dina grannar är och att egendomens verkliga skick genom att betrakta som fastighetsmäklare är osannolikt att inkludera dessa detaljer eller eventuella negativa aspekter som fuktproblem, förbises av grannar etc., och det enda sättet du kan göra detta är att besöka Ibiza och fastigheterna till salu på din lista.

Välj en Ibiza-agent som effektivt kan organisera visningar för dig eftersom flera visningar kan vara mycket att ta med på en resa. Håll en klar lista över varje egendoms attribut, så att allt är rakt i ditt sinne.

Alla möten som du gör för att se Ibiza lägenheter till salu, Ibiza villor till salu eller andra Ibiza boende, måste göras genom en Ibiza agentur. Morgnar eller sena kvällar under veckan är de bästa tiderna för att besöka fastigheter till salu, eftersom de flesta myndigheter i Spanien fortfarande hedrar Siestaen runt lunchtid – men allt detta kan ordnas direkt med fastighetsmäklare.

Vissa Ibiza-fastighetsbyråer kanske vill få dina uppgifter innan de tar dig till Ibiza-fastigheter för försäljningsåtgärder för att se till att du är en seriös köpare. De kan också be dig att underteckna ett dokument som heter ”Nota de Encargo”, vilket är en icke-komplett formulär om specifika egenskaper för att skydda den fastighetsbyrån från dig med hjälp av en annan byrå för att köpa en fastighet som du redan har tittat genom dem.

Vad ska jag överväga om jag vill bygga / renovera / återställa ett hus i Ibiza?

Att bygga ditt eget hem i Ibiza kan vara en enorm utmaning och du måste överväga detta noga innan du tar ett sådant projekt. Restaurering eller renovering av ett gammalt Ibiza fastighetshus i Ibiza är inte något att underskatta och det är viktigt att du får exakta uppskattningar från flera lokala experter som har gott rykte och har visat sig vara trovärdiga med andra som har begått sådana projekt.

Om du bestämmer dig för att köpa mark utan bygglov, skulle du kräva en arkitekts tjänster för att få en licens. Det kan ta ungefär två år eller ännu längre så att du kanske letar efter mark som redan har fått tillstånd att bygga.

När en licens har beviljats ​​har du i allmänhet ett till ett och ett halvt år för att börja bygga. Se till att du har ett mycket bra team av arkitekter och byggare för byggprocessen och om du inte är bosatt i Ibiza under byggprocessen är det lämpligt att anställa en oberoende projektledare för att övervaka arbetet.

Vad händer när jag har ett avtal om att köpa min utvalda Ibiza fastighet?

När ditt erbjudande har godkänts av ägaren av Ibiza-egendomen till salu är det viktigt att det privata kontraktet som kallas Arras-kontraktet utarbetas av advokaterna. Detta kan ta mellan en till fyra veckor innan den godkänns och undertecknas av båda parter. Under tiden har ägaren till egendomen till försäljning fortfarande rätt att göra affärer med andra intresserade, vilket innebär att en ägare i vissa fall inte kan respektera avtalet och kan ändra sig i sista minuten. Vårt råd är att efter att du hittar din perfekta Ibiza-fastighet – agera snabbt! Så länge det privata avtalet inte är undertecknat av båda parter och insättningen inte har betalats, är försäljningen inte säkerställd.

En annan möjlighet är ett bokningskontrakt. För en relativt liten mängd mellan 2,500-10 000 euro kommer Ibiza-egendomen som du valt att tas bort från marknaden. Detta ger köparen och säljaren ett mer engagemang för en försäljning under utarbetandet och slutförandet av det privata kontraktet. Det är viktigt att köparen är medveten om att om det privata kontraktet inte kommer att utarbetas och undertecknas att bokningsbeloppet kan gå vilse. Vi rekommenderar starkt att få ett bokningsdokument som skrivits före Arras-kontraktet. I dagens Ibiza fastighetsmarknadsfastigheter säljs snabbt och det skulle vara synd att missa ditt drömhem på grund av ett enkelt engagemang.

Ska en byggnadsundersökning äga rum innan jag köper en Ibiza egendom till salu?

Vi rekommenderar att du har en byggbesiktning före fullgörandet av gärningarna på dina valda Ibiza villor till salu, Ibiza lägenheter till salu, Ibiza hus. I princip har de flesta fastigheter som är färdiga i Ibiza haft en byggbesiktning från kommunen, men det gör inte ont för att ha en uppdaterad inspektion för att undvika obehagliga överraskningar.

Behöver jag ett spanska bankkonto och ett NIE-nummer för att köpa Ibiza-egendom?

Ja, du måste öppna ett spanskt bankkonto för att köpa Ibiza-egendom till salu. För detta behöver du ditt NIE-nummer som är ett spanskt identitetskort för utlänningar som inte är bosatta i Spanien och kommer också att vara ditt spanska skattenummer. Din advokat, gestor eller den spanska ambassaden i ditt hemland kan ordna detta för dig. Utan NIE är det inte möjligt för en utländsk person att öppna ett bankkonto eller att köpa ett hus i Spanien.

Kan jag ansöka om ett lån för att köpa en fastighet till salu i Ibiza?

Du kan ansöka om lån hos en spansk bank om du vill köpa en fastighet till salu i Ibiza. Om du är egenföretagare, kommer långivaren att behöva bevisa din årliga inkomst för det gångna året och bankdeklarationen från de föregående 6 månaderna. Om du kvalificerar dig för ett lån är det maximala lånet som långivaren erbjuder upp till 60% -70% av husets bedömda värde. Varaktigheten varierar från 20-30 år. Banker erbjuder flexibla räntor mellan baserat på Euribor.

Vad är notarieens roll om jag vill köpa ett hus till salu Ibiza?

Slutförandet och överföringen av Ibiza-egendomen till salu som du har valt kommer att äga rum på notarius publicus och registreras i en notarialakt. Notarie kontrollerar om det finns några fordringar på egendomen och om säljaren är den egentliga ägaren. Den due diligence måste göras av din advokat.

Compare Listings